Waar Moet Je Rekening Mee Houden Bij Een Gietvloer

Gepubliceerd okt. 23, 21
6 min read

Zelf Een Gietvloer Maken Of Uitbesteden Gietvloer Tips

Ook heb je eindeloos veel opties wat betreft kleur en afwerking. Wat alle gietvloeren echter gemeen hebben, is dat ze naadloos, slijtvast en waterdicht zijn. Dit maakt ze duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch. Wat heb ik nodig? Als echte doe-het-zelver kan je een gietvloer absoluut zelf leggen. Hou er wel rekening mee dat dit proces door de droogtijd enkele dagen in beslag neemt.

Alle benodigdheden voor het zelf aanleggen van een gietvloer bestel je eenvoudig online bij . Je vindt hier eveneens uitgebreide handleidingen en video’s. Materiaal Welke soort gietvloer je ook legt, zorg ervoor dat je de volgende zaken in huis hebt: Beschermende kleding, zoals nitril-handschoenen en een veiligheidsbril. Voor sommige vloeren zijn spijkerschoenen handig.

Zelf Je Gietvloer Leggen In 5 Stappen

Het juiste gereedschap, zoals een boormachine met mengstaaf, een metalen vlakspaan, kwasten en rollers. Een klusmaatje, want bij het leggen van een gietvloer kan je wel een paar extra handen gebruiken. Zeker omdat de droogtijd van het materiaal ervoor zorgt dat je binnen een bepaald tijdsbestek moet werken. Ondervloer Het is van groot belang dat de ondervloer volledig droog, stofvrij en vetvrij is (zelf gietvloer plaatsen).

Ook dit kun je zelf doen met een speciaal zelfegaliserend uitvlakmiddel. Dit uitvlakmiddel bestaat uit snelhardend cement, hars en kiezelzand. Hoe leg ik zelf een gietvloer? De details verschillen per soort gietvloer, maar bij het leggen van een gietvloer kun je over het algemeen rekening houden met het volgende stappenplan.

Kan Ik Zelf Gietvloer Plaatsen?

In sommige gevallen kan je ook twee kleuren met elkaar laten mengen of kleurvlokken in de toplaag verwerken. De kleur kiezen is misschien nog wel het moeilijkste onderdeel! Primer aanbrengen Elke gietvloer begint met het aanbrengen van een primer. Dit verstevigt de uiteindelijke vloer, verzegelt de ondergrond en zorgt voor een goede hechting.

Schraplaag aanbrengen Gietvloeren van polyurethaan of expoxy vereisen nog een extra schraplaag, die met een vlakspaan moet worden aangebracht. De schraplaag maakt de ondergrond vloeistofdicht. Ook deze laag moet 18 uur drogen (zelf gietvloer plaatsen). Gietvloer leggen Het leggen van de daadwerkelijke gietvloer verschilt per type vloer. Waarschijnlijk de meest bekende typen gietvloeren zijn de polyurethaan (PU) en epoxy (EP) gietvloeren.

Gietvloer Leggen: Stap Voor Stap Een Gietvloer Aanbrengen

Een andere optie is een epoxy vloercoating. Een coating is minder dekkend en dunner dan een gietvloer, maar ook stukken voordeliger. Tot slot bestaat er nog zoiets als woonbeton. Dit is een gietvloer van mortel die een prachtige betonlook creëert. PU- of EP-gietvloer: deze typen gietvloeren leg je op dezelfde manier en ze creëren ook een vergelijkbare uitstraling.

Luchtbellen kun je direct met een stekelroller verwijderen. Vloercoating: een vloercoating wordt niet gegoten, maar met pluisvrije vochtrollers aangebracht. Vaak zijn twee lagen nodig. Woonbeton: woonbeton verdeel je met een spaan, zweeds mes of rakel gelijkmatig over het vloeroppervlak. Het is na 24 uur licht belastbaar en moet dan licht opgeschuurd worden.

Pu Gietvloer Zelf Leggen

Topkwaliteit Epoxy Vloercoating - Leg Zelf Je Epoxyvloer!Zelf Een Epoxy Gietvloer Aanleggen Of Repareren

Afwerken met een topcoat Zowel gietvloeren als vloercoatings en woonbeton kun je afwerken met een topcoat. Deze laag beschermt de vloer en zorgt voor een glanzende of juiste matte afwerking. Ook kun je de topcoat naar wens van anti-slipkorrels en kleurvlokken voorzien. De ene topcoat kun je gieten en met een spaan verdelen, de andere topcoat breng je aan met een kwast en microvezelrollers.

Zo weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt geklaard, zodat jij jarenlang plezier van je nieuwe vloer hebt - gietvloer over tegels zelf doen.

Doe-het-zelver? Leg Je Eigen Gietvloer!

als mensen de normale prijs niet kunnen betalen, wordt er een alternatief gezocht. Velen hebben met het systeem van pimpuwvloer al een gietvloer geplaatst, met succes. Voor de prijs dat je bij de coatingshop koopt, kan je de gietvloer laten plaatsen.

Een stijlvolle gietvloer geeft iedereen een strakke en luxueuze uitstraling. Je hebt bij gietvloeren ruime keuze uit soorten, kleuren en afwerkingen. Op deze pagina lees je welke stappen een vakman doorloopt bij het leggen van naadloze gietvloeren. Ook lees je meer over de verschillende lagen waaruit gietvloeren zijn opgebouwd, de combinatie met vloerverwarming en de tijd die het gieten van gietvloeren kost.

Gietvloer Zelf Leggen - Klus IdeeBovendien bespaar je op de kosten van je nieuwe gietvoer! Wat zijn de voordelen van een gietvloer? Gietvloeren zijn niet alleen zeer stijlvol, ze zijn ook erg functioneel. Een naadloze epoxy gietvloer of PU-vloer is vloeistofdicht en zeer eenvoudig schoon te houden. Dat maakt gietvloeren ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, ook in combinatie met vloerverwarming - zelf gietvloer plaatsen.

Met een gietvloer geniet je van onder meer de volgende voordelen: Een naadloze en hygiënische vloer Vloeistofdicht, ook geschikt voor in de badkamer Zeer ruime kleurkeuze Erg onderhoudsvriendelijk Lange levensduur Goed te combineren met vloerverwarming Ga snel naar: Gietvloer plaatsen: voor particulieren en bedrijven Gietvloeren worden van oudsher voornamelijk in bedrijfspanden gebruikt - gietvloer over tegels zelf doen.

Zelf Uw Gietvloer Leggen - Vloer & Wand

De laatste jaren zien steeds meer mensen in dat gietvloeren ook in woningen veel voordelen opleveren. Een strakke gietvloer past uitstekend in een modern interieur en de vochtdichte vloeren zijn zelfs geschikt voor gebruik in de badkamer of keuken. Zoek je een geschikte vloer voor je bedrijfspand? Met een gietvloer geef je je kantoor- of fabrieksruimte een strakke, schone en moderne uitstraling.

Gietvloer LeggenGietvloer In Uw Toilet - Vraag Een Offerte Aan

Naadloze gietvloer laten leggen? Schakel een specialist in en bespaar op de kosten! Gietvloer leggen: hoe gaat een vloerenspecialist te werk? De vakman doorloopt verschillende stappen bij het leggen van naadloze gietvloeren (betonlook gietvloer zelf doen). Het proces begint met een goede voorbereiding en eindigt met een goede afwerking. Het leggen van gietvloeren neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag.

Zelf Een Gietvloertje Aanleggen?

Stap 1: Ondervloer egaliseren Omdat gietvloeren rechtstreeks op de ondergrond gegoten worden, is het belangrijk dat die helemaal vlak is. Wanneer de ondervloer niet helemaal egaal is, kan een extra gietlaag als egalisatielaag dienen. Een vloer van beton, tegels, chape of natuursteen is, na opruwen, zeer geschikt als ondergrond. zelf gietvloer plaatsen. Een houten ondergrond kan als ondervloer dienen wanneer deze stevig genoeg is.

Stap 2: Aanbrengen van een primer Om ervoor te zorgen dat gietvloeren goed aan de ondervloer hechten, gebruikt de specialist eerst altijd een primer. Deze primer fungeert als hechter tussen de ondergrond en gietlagen. De primervloeistof dringt diep door in de ondergrond. zelf gietvloer plaatsen. Voor iedere ondergrond bestaan verschillende primers. Voor beton en tegels is een impregnerende primerlaag nodig die diep doordringt in de ondervloer.

Meer van Eiken

Navigation

Home

Latest Posts

Keramisch Parket Visgraat

Published May 25, 22
7 min read

Keramisch Parket En Houtlook Tegels

Published May 16, 22
7 min read